sjökort.jpg

 

Det har skett stölder av hjul från bilar under de senaste dagarna.

Bilarna har stått på Bosö hamnväg och på vår varvsplan. När på dygnet stölderna ägt rum är okänt, men troligtvis har det hänt under dygnets mörka timmar.

Det är en Porsche och en Volvo som råkat illa ut. Använd godkända låsbultár och om möjligt parkera bilar med stöldbegärliga hjul hemma när Du ska vara ute och njuta av skärgården.

Vaktchefen, Bosö BåtklubbFOTOTÄVLING 2020

BBK arrangerar i år en fototävling med temat ”Min båtsommar”. Vinnarna utses på årsmötet i januari 2021.

Vi har två klasser, en för barn och en för vuxna. Åldersgränsen för barn: 15 år. De bästa bidragen kommer pryda vår
storbilds-TV i klubbhuset och på vår hemsida under kommande vinter. De som tilldelas första, andra och tredjepris
utlovas fina priser.

 

Ibland är inte resan målet.

Efter en midsommar som kommer att bli ihågkommen som en av de varmaste på 50 år fick vi ytterligare en helg med sol,
värme och bad som vi alla förtjänar. Att i dessa tider få resa ut till en egen kobbe och njuta av naturen är medicin nog så bra.

På väg hem i helgen gick seglingen bra med härlig vind och båtar som tänkte på varandra. Resan gick snabbare än vi
planerat, men då fann vi en vik som jag inte läst om i Hamnguiden 8, SXK årsskrift 2020 eller Arholma - Landsort. Den
ligger på norra sidan av Lidingö och har enkel insegling utan grund. Det finns inga bra platser för landförankring för natten
men för svajförankring är den perfekt. Många båtar kan utan problem svaja i viken. Noteras bör att i den östra delen av
viken finns ett bad.

 

 

Driftens öppethållande, sommaren 2020

Klubbhuset, köket och driftkontoret är tills vidare stängda, Till med den 17 augusti når Du oss via kontaktlänkarna som Du hittar HÄR eller på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.. Från och med den 18 augusti når Du oss på telefon 08-767 99 86 på tisdagar mellan kl 18:00-19:00.

Vi från styrelse och drift, önskar Dig en trevlig sommar med många fina minnen av vår vackra skärgård och våra båtar.


Information från vakten

Vi har senaste veckan haft besök av tjuvar på våra bryggor, fyra växelhus har stulits från utombordare.
Se om era båtar och om möjligt backa in er båt, det kan försvåra för den typen av stölder. 
 
Information till er som går vakt 
Försäkringsbolagens undersökningar visar att mellan midnatt och 03:00 sker de flesta stölder så vakta extra mycket de tiderna. Håll även utkick på vattnet runt bryggorna då det troliga tillvägagångssättet för stölder är att komma med en liten gummibåt som har elmotor och smyga in mellan bryggorna.


Information om arbetsplikt vår

På grund av Corona har klubben ej kunnat erbjuda möjligheter till våra medlemmar att genomföra sin arbetsplikt vår. Med hänsyn till detta kommer vi inte att avisera avgifter för ej utförd arbetsplikt vår. Du som ändå gjort din arbetsplikt vår kommer få den tillgodoräknad som arbetsplikt höst 2020 istället.

 

Underskatta inte en bra bryggsegling!

Jag hör en liten pojke på brygga D,han ropar på sin pappa, ivrig att få visa vad han kan. Ett äldre par sätter riggen, kronan på verket kommer när de senare får hissa sitt segel. Ett par ungdomar sitter för första gången i sin nyinköpta båt och fikar. Som seglare måste man ändå förstå varför vissa väljer morbåt. Glädjen att få starta sin nyservade motor, kasta loss och få gasa ut på Askrikefjärden är troligen obetalbart.

Vad menar han, är det säkert flera av Er som tänker.

 

Vattenposterna på bryggorna

Vi har nu, som några av Er redan märkt, monterat upp 28 nya vattenposter på bryggorna.

Ett stort tack till alla Ni som hjälpte  till med detta jobb.

 

Information

Den utlagda bron mellan Danderyd och Tranholmen, kommer ligga kvar till den 10 juni 2020.

”Lilla Lidingöbron” där trafikregleringen kommer att vara under pågående ändringar under säsongen 2020. Det är angeläget med extra uppmärksamhet vid passage.


Viktigt meddelande - gäller från den 30 mars

Angående den pågående Corona spridingen så öppnas klubbhuset upp en del och tills vidare gäller:

Medlemsnyckeln B fungerar i entrédörren och toaletterna men inte till klubblokalen, köket eller driftkontoret.
Tips till dig som bokat vaktpass, ta med egen termos med kaffe eller dylikt eftersom köket är stängt.

För dig som bokat arbetsplikt via städning så städas enbart yttre hallen och toaletterna samt plocka skräp ute runt klubbhuset.

Vårt Driftkansli nås via telefon på tisdagar mellan kl 18:00-20:00, då endast via telefon eller email. Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. eller till respektive tjänst som Du når HÄR.

Vaktbokningar 08-767 95 74
Övriga frågor 08-767 99 86

Du kommer in till toaletterna utfifrån som vanligt.Årets vaktbokning öppnar tisdagen den 25:e februari klockan 18:00

Du bokar som vanligt via bokningssystemet på Bosö båtklubbs hemsida (https://bas.batunionen.se), om Du saknar inloggning kontakta då driften.

Nytt för i år är att vi styrt om var vakterna går för att maximera säkerheten där den verkligen behövs, dvs. där våra båtar finns.

Se till att boka ditt pass snarast, om Du inte bokat ett pass när bokningen stänger kommer Du att bli tilldelad ett pass. Om Du blir tilldelad ett pass kan det vara svårare att byta till ett annat datum, se till att själv boka ett pass som passar Dig. Bokningen kommer att vara öppen ca 1 månad, vi återkommer inom kort med datum när bokningen stänger.

Hälsningar
Jörgen
Vaktchef Bosö Båtklubb

Miljöfarligt arbete inom BBK område

Många medlemmar står nu inför att sanera båtbottnarna med mål att uppnå en skrovren båt. Det innebär bla att många externa hantverkare kommer att arbeta med detta på varvsplanen. Det är bra eftersom vi snabbare kommer att minska läckaget i hamnbassängen eller på den sommarplats som båten har.

Vår erfarenhet hittills av hur våra miljöregler efterföljs av extern personal, är inte bra! Oftast beror detta på att man inte känner till våra regler och miljökrav. Vi måste därför strama upp kraven på kunskaper om dessa regler. Medlem som anlitar extern arbetskraft har naturligtvis skyldighet att informera dessa om vad som gäller.

Bifogat finns en mall för detta, som samtidigt är en överenskommelse mellan Klubben-medlemmen och den externa hantverkaren. Ett ex av överenskommelsen skall lämnas till driften och ett ex skall innehas av den hantverkare som arbetar på varvsplanen.

Du hittar policyn med inkluderad blankett under rubriken Miiljö - Policy miljöfarligt arbete

Styrelsen

 

Information om bottenfärger

Nu när vi närmar oss sjösättningen vill vi från styrelsen och driften informera om BBK’s regler för bottenfärg och målning med dessa på varvsplan.

BBK har som målsättning att alla båtar i hamnbassängen skall vara skrovrena och beväxning motverkas främst genom användning av bottentvätt. Skrovren är en båt utan biocid eller andra giftiga ämnen i bottenfärgen samt att gammal bottenfärg med dessa ämnen är borttagen. Äldre båtar än 1991 kan innehålla det förbjudna giftet TBT som förbjöds 1989. Båtar med detta medel i bottenfärgen måste enligt tillsynsmyndigheten, saneras snarast möjligt. Hårda bottenfärger typ epoxy är tillåten. Mht att silikonfärgers inverkan på BBK’s bottentvätt och vagnpark, kan utgöra säkerhetsrisk, är inte heller dessa tv tillåtna.