9_Random.jpg

 

Höstmöte 2019-09-26

Till årets höstmöte så kom marinbiolog Lasse Byrén och berättade för oss om hur Östersjön mår idag.
 
Vi var ca 60 som kom och vår Klubbmästare bjöd på kaffe, te och munkar.
 
Vill Du ta del av presentationen så hittar Du den HÄR.
 
 
 

Ekskärsdagen med kräftor 24 augusti

BBKs Ekskärsdag 2019 bjöd som vanligt på mycket bra sensommarväder med sol och i princip vindstilla i hamnen.

Det bjöds under dagen på Vättern kräftor, västerbottenpaj, knäckebröd, ost m.m. på bryggan. 65 personer sörplade åt och deltog till den fantastiska stämningen.

Miljöfarligt arbete inom BBK område

Många medlemmar står nu inför att sanera båtbottnarna med mål att uppnå en skrovren båt. Det innebär bla att många externa hantverkare kommer att arbeta med detta på varvsplanen. Det är bra eftersom vi snabbare kommer att minska läckaget i hamnbassängen eller på den sommarplats som båten har.

Vår erfarenhet hittills av hur våra miljöregler efterföljs av extern personal, är inte bra! Oftast beror detta på att man inte känner till våra regler och miljökrav. Vi måste därför strama upp kraven på kunskaper om dessa regler. Medlem som anlitar extern arbetskraft har naturligtvis skyldighet att informera dessa om vad som gäller.

Bifogat finns en mall för detta, som samtidigt är en överenskommelse mellan Klubben-medlemmen och den externa hantverkaren. Ett ex av överenskommelsen skall lämnas till driften och ett ex skall innehas av den hantverkare som arbetar på varvsplanen.

Du hittar policyn med inkluderad blankett under rubriken Miiljö - Policy miljöfarligt arbete

Styrelsen


Information september 2019

Kära BBK:are

Jag hoppas Ni haft en fin sommar med mycket båtåkande. Om inte så har Ni tid för ytterligare utflykter innan båten skall torrsättas. Själv hoppas jag komma ut på sjön minst en tur till. Ja om vädret medger förstås. Man har blivit mer kinkig med sådana oväsentligheter som väder och vind nu för tiden. Men det är en härlig avkoppling, ett privilegium att bara bry sig om mat, sömn eller roa medhavda barnbarn om man nu har sådana.


Söndagsöppet i båttvätten

Fr.o.m. söndag den 1 september utökar vi möjligheten att boka båtbottentvätt med bemanning även
söndagar mellan 14:00-18:00 fram till den 20 oktober. Ni bokar som vanligt i bokamera systemet. 

http://sbu.cloudapp.net

 

Nyhet från båtbottentvätten

För Dig som är van att sköta båtbottentvätten själv, men önskar hjälp med öppning och stängning av port samt förtöjning.Ta chansen att varje onsdag fr.o.m. den 7:e augusti få lite extra assistans av en klubbkamrat som underlättar Din tvätt.

Du bokar som vanligt ”Självtvätt” i https://www.bokamera.se/BosoBatklubb

Glöm inte Ditt tvättkort!

VARMT VÄLKOMMNA!

Carina och Lennart

 

Mastskjulen stängs

Mastskjulen stängs fro m tisdagen den 6 augusti. Behöver Du komma in i mastskjulet efter nästa tisdag, kontakta Driften tisdagar mellan 18:00-19:00.

 

 

Information om bottenfärger

Nu när vi närmar oss sjösättningen vill vi från styrelsen och driften informera om BBK’s regler för bottenfärg och målning med dessa på varvsplan.

BBK har som målsättning att alla båtar i hamnbassängen skall vara skrovrena och beväxning motverkas främst genom användning av bottentvätt. Skrovren är en båt utan biocid eller andra giftiga ämnen i bottenfärgen samt att gammal bottenfärg med dessa ämnen är borttagen. Äldre båtar än 1991 kan innehålla det förbjudna giftet TBT som förbjöds 1989. Båtar med detta medel i bottenfärgen måste enligt tillsynsmyndigheten, saneras snarast möjligt. Hårda bottenfärger typ epoxy är tillåten. Mht att silikonfärgers inverkan på BBK’s bottentvätt och vagnpark, kan utgöra säkerhetsrisk, är inte heller dessa tv tillåtna.


Tillgängligheten till BBK

BBK ökar tillgängligheten för sina medlemmar med ytterligare ett telefonnummer under driftens öppettider, nu kan du ringa både på 08-767 99 86 och 08-767 95 74

 

Gör Din arbetsplikt i Klubbhuset

Fr o m den 18 april finns det möjlighet att göra Din arbetsplikt i vårt Klubbhus.

Det vi behöver göra är att städa Klubbhuset 2 gånger i veckan. Anmälan om intresse sker via bokningsmodulen i Bas-K. http://sbu.cloudapp.net/

Vi kommer skapa 2 bokningsmöjligheter i veckan. Måndagar och torsdagar.

 

Driftens öppettider
Driftkontoret håller öppet mellan kl 18:00-20:00, på helgfria tisdagar där Ni kan ställa frågor om allt som rör Er båt och medlemsskap.
Telefon till driftkontoret  08-767 99 86  samt  08-767 95 74.

Välkomna