Doppingar.jpg

Information om bottenfärger

Nu när vi närmar oss sjösättningen vill vi från styrelsen och driften informera om BBK’s regler för bottenfärg och målning med dessa på varvsplan.

BBK har som målsättning att alla båtar i hamnbassängen skall vara skrovrena och beväxning motverkas främst genom användning av bottentvätt. Skrovren är en båt utan biocid eller andra giftiga ämnen i bottenfärgen samt att gammal bottenfärg med dessa ämnen är borttagen. Äldre båtar än 1991 kan innehålla det förbjudna giftet TBT som förbjöds 1989. Båtar med detta medel i bottenfärgen måste enligt tillsynsmyndigheten, saneras snarast möjligt. Hårda bottenfärger typ epoxy är tillåten. Mht att silikonfärgers inverkan på BBK’s bottentvätt och vagnpark, kan utgöra säkerhetsrisk, är inte heller dessa tv tillåtna.

Klubbkväll 7 mars, extra årsmöte, 45 års jubileum

62 medlemmar kom, träffades, minglade, åt smörgåstårta samt drack ”bubbel”.

Bubbel

Efter det extra årsmötet där de nya stadgarna klubbades igenom, bjöd BBK på en mycket god smörgåstårta med lax och räkor samt ”bubbel” därtill.

Tårta

Därefter fick vi höra ordförande Lars Frisk berätta och visa bilder bland annat om BBKs tillkomst för 45 år sedan.

I lokalens fanns ett flertal medlemmar som var med när klubben bildades och kunde därmed bidra med egna minnen och historier.

Visste DU om att på 70-talet under ett par år fanns det en ”bensinmack” vid gästhamnen på BBK.

Trevlig kväll blev det med god mat och dricka.

Ordföranden har ordet

Kära medlemmar,

När ni läser detta hoppas jag att våren har bestämt sig för att inträffa. Därmed börjar det ”klia” i våra båtfingrar. Det är då också dags att uppdatera Hamn- och Varvsordningen (HoV) samt Miljöplanen (MP).

Enkäten båtbottentvätten

Nu är svaren från vår enkätundersökning klara och Du hittar
sammanfattningen av undersökningen HÄR

Tillgängligheten till BBK

BBK ökar tillgängligheten för sina medlemmar med ytterligare ett telefonnummer under driftens öppettider, nu kan du ringa både på 08-767 99 86 och 08-767 95 74

Gör Din arbetsplikt i Klubbhuset

Fr o m den 18 april finns det möjlighet att göra Din arbetsplikt i vårt Klubbhus.

Det vi behöver göra är att städa Klubbhuset 2 gånger i veckan. Anmälan om intresse sker via bokningsmodulen i Bas-K. http://sbu.cloudapp.net/

Vi kommer skapa 2 bokningsmöjligheter i veckan. Måndagar och torsdagar.

Driftens öppettider
Driftkontoret håller öppet mellan kl 18:00-20:00, på helgfria tisdagar där Ni kan ställa frågor om allt som rör Er båt och medlemsskap.
Telefon till driftkontoret  08-767 99 86  samt  08-767 95 74.

Välkomna