fanditha_edit.jpg

Båtbottentvätten

Vår båtbottentvätt är nu lagad och igång  igen.

Vänligen observera att nya tvättintruktionen är utarbetad för enkel och prolemmfri tvättning. Instruktionen hittar Du i skåpet med fjärrkontrollen.

Carine & Lennart

BBKs säsongsstart med sillunch på Ekskär 15 juni

Vädrets makter var med oss även i år, totalt kom det 62 personer varav 9 st barn i 26 båtar för att delta i BBKs säsongsstart på Ekskär:

Det serverades fyra olika sorters sillar tillsammans med nykokt färsk potatis, dill, gräslök, knäckebröd och ost.
Sill1  Sill2

Allt inmundigades till en och annan sång runt borden på bryggan, Efter en klurig tipspromenad där INGEN hade alla rätt, trots Google, så grillades och avnjöts det hamburgare på altanen vid klubbhuset, där delades det även ut tipspromenadpris till bästa vuxna, bästa barn men även sämsta vuxna under glad tillrop.

Sill3  Sill4

Efter en mycket trevlig dag när alla var mätta och belåtna så gick man nöjd ner till sin båt och gjorde ”kväller”.

Sill5

TACK, alla Ni som kom och extra tack till alla Er som hjälpte till med arrangemanget.

Klubbmästaren

Kära BBK:are

Sommaren är här!

För att stanna länge hoppas jag. Nu kan vi förverkliga de drömmar om härliga skärgårdsturer som en båt i hamnen kan ge. Jag noterar att en del båtar ligger kvar på varvsplan. Jag rekommenderar alla som själva ombesörjer sin sjösättning att genomföra den så snart som möjligt, främst för att vår bevakning numera sker nere i hamnen efter ordinarie sjösättningsperiod.

Mastskjulen tillgängliga igen

Nu kommer Du in i mastskjulen med Din medlemsnyckel igen.

Information om bottenfärger

Nu när vi närmar oss sjösättningen vill vi från styrelsen och driften informera om BBK’s regler för bottenfärg och målning med dessa på varvsplan.

BBK har som målsättning att alla båtar i hamnbassängen skall vara skrovrena och beväxning motverkas främst genom användning av bottentvätt. Skrovren är en båt utan biocid eller andra giftiga ämnen i bottenfärgen samt att gammal bottenfärg med dessa ämnen är borttagen. Äldre båtar än 1991 kan innehålla det förbjudna giftet TBT som förbjöds 1989. Båtar med detta medel i bottenfärgen måste enligt tillsynsmyndigheten, saneras snarast möjligt. Hårda bottenfärger typ epoxy är tillåten. Mht att silikonfärgers inverkan på BBK’s bottentvätt och vagnpark, kan utgöra säkerhetsrisk, är inte heller dessa tv tillåtna.

Tillgängligheten till BBK

BBK ökar tillgängligheten för sina medlemmar med ytterligare ett telefonnummer under driftens öppettider, nu kan du ringa både på 08-767 99 86 och 08-767 95 74

Gör Din arbetsplikt i Klubbhuset

Fr o m den 18 april finns det möjlighet att göra Din arbetsplikt i vårt Klubbhus.

Det vi behöver göra är att städa Klubbhuset 2 gånger i veckan. Anmälan om intresse sker via bokningsmodulen i Bas-K. http://sbu.cloudapp.net/

Vi kommer skapa 2 bokningsmöjligheter i veckan. Måndagar och torsdagar.

Driftens öppettider
Driftkontoret håller öppet mellan kl 18:00-19:00, på helgfria tisdagar där Ni kan ställa frågor om allt som rör Er båt och medlemsskap.
Telefon till driftkontoret  08-767 99 86  samt  08-767 95 74.

Välkomna