fanditha_edit.jpg

Nyhet från båtbottentvätten

För Dig som är van att sköta båtbottentvätten själv, men önskar hjälp med öppning och stängning av port samt förtöjning.Ta chansen att varje onsdag fr.o.m. den 7:e augusti få lite extra assistans av en klubbkamrat som underlättar Din tvätt.

Du bokar som vanligt ”Självtvätt” i https://www.bokamera.se/BosoBatklubb

Glöm inte Ditt tvättkort!

VARMT VÄLKOMMNA!

Carina och Lennart

Mastskjulen stängs

Mastskjulen stängs fro m tisdagen den 6 augusti. Behöver Du komma in i mastskjulet efter nästa tisdag, kontakta Driften tisdagar mellan 18:00-19:00.

Kära BBK:are

Sommaren är här!

För att stanna länge hoppas jag. Nu kan vi förverkliga de drömmar om härliga skärgårdsturer som en båt i hamnen kan ge. Jag noterar att en del båtar ligger kvar på varvsplan. Jag rekommenderar alla som själva ombesörjer sin sjösättning att genomföra den så snart som möjligt, främst för att vår bevakning numera sker nere i hamnen efter ordinarie sjösättningsperiod.

Mastskjulen tillgängliga igen

Nu kommer Du in i mastskjulen med Din medlemsnyckel igen.

Information om bottenfärger

Nu när vi närmar oss sjösättningen vill vi från styrelsen och driften informera om BBK’s regler för bottenfärg och målning med dessa på varvsplan.

BBK har som målsättning att alla båtar i hamnbassängen skall vara skrovrena och beväxning motverkas främst genom användning av bottentvätt. Skrovren är en båt utan biocid eller andra giftiga ämnen i bottenfärgen samt att gammal bottenfärg med dessa ämnen är borttagen. Äldre båtar än 1991 kan innehålla det förbjudna giftet TBT som förbjöds 1989. Båtar med detta medel i bottenfärgen måste enligt tillsynsmyndigheten, saneras snarast möjligt. Hårda bottenfärger typ epoxy är tillåten. Mht att silikonfärgers inverkan på BBK’s bottentvätt och vagnpark, kan utgöra säkerhetsrisk, är inte heller dessa tv tillåtna.

Tillgängligheten till BBK

BBK ökar tillgängligheten för sina medlemmar med ytterligare ett telefonnummer under driftens öppettider, nu kan du ringa både på 08-767 99 86 och 08-767 95 74

Gör Din arbetsplikt i Klubbhuset

Fr o m den 18 april finns det möjlighet att göra Din arbetsplikt i vårt Klubbhus.

Det vi behöver göra är att städa Klubbhuset 2 gånger i veckan. Anmälan om intresse sker via bokningsmodulen i Bas-K. http://sbu.cloudapp.net/

Vi kommer skapa 2 bokningsmöjligheter i veckan. Måndagar och torsdagar.

Driftens öppettider
Driftkontoret håller öppet mellan kl 18:00-19:00, på helgfria tisdagar där Ni kan ställa frågor om allt som rör Er båt och medlemsskap.
Telefon till driftkontoret  08-767 99 86  samt  08-767 95 74.

Välkomna