optemister_1.jpg

Äntligen, snart går vi mot ljusare tider!

Någon sa att solen finns där bakom molnen, vilket kan vara svårt att förstå i tider som dessa.
Sex minuter sol i december, det är inte mycket att hänga i granen. Våra älskade båtar ligger på land,
regnet faller titt som tätt, snart hoppas vi på snö och vårens sjösättning är inget vi tänker på, så hur
kan vi lysa upp vår tillvaro?

Livet utan båt…

Häromdagen sprang vi andra milen på Lidingöloppet och då passerar vi vår fantastiska klubb, Bosö Båtklubb. Det var en stilla dag, Södergarnsviken låg i stort sett spegelblank och nästan tom på båtar. Då kom jag tänka på ett liv utan båt, oj vilken underlig tanke.

Visst tar vi ansvar för vår fantastiska skärgård!

Sommaren 2020 lär gå till historien då vi alla fick den tid som vi längtat efter. Visst startade sommaren lite kall med regn och hagel, men allt eftersom veckorna gick kom värmen. För att inte prata om augusti månad, vilka veckor och vilket vatten, varmt och inbjudande.

Ibland är inte resan målet.

Efter en midsommar som kommer att bli ihågkommen som en av de varmaste på 50 år fick vi ytterligare en helg med sol,
värme och bad som vi alla förtjänar. Att i dessa tider få resa ut till en egen kobbe och njuta av naturen är medicin nog så bra.

På väg hem i helgen gick seglingen bra med härlig vind och båtar som tänkte på varandra. Resan gick snabbare än vi
planerat, men då fann vi en vik som jag inte läst om i Hamnguiden 8, SXK årsskrift 2020 eller Arholma - Landsort. Den
ligger på norra sidan av Lidingö och har enkel insegling utan grund. Det finns inga bra platser för landförankring för natten
men för svajförankring är den perfekt. Många båtar kan utan problem svaja i viken. Noteras bör att i den östra delen av
viken finns ett bad.

Underskatta inte en bra bryggsegling!

Jag hör en liten pojke på brygga D,han ropar på sin pappa, ivrig att få visa vad han kan. Ett äldre par sätter riggen, kronan på verket kommer när de senare får hissa sitt segel. Ett par ungdomar sitter för första gången i sin nyinköpta båt och fikar. Som seglare måste man ändå förstå varför vissa väljer morbåt. Glädjen att få starta sin nyservade motor, kasta loss och få gasa ut på Askrikefjärden är troligen obetalbart.

Vad menar han, är det säkert flera av Er som tänker.