sjökort.jpg

Lidingö november 2019

Kära BBK:are,

Vilken kall höst! Det är nästan skönt att ha båten på varvsplan, väl inpackad till skydd mot snö och vindar. Glöm inte att kolla täckningen minst en gång innan jul. Båttäckningen skyddar mot en ansamling av snö som kan förändra båtens balans och därmed riskerar att välta. Vilket ju var och en kan tänka sig vilken kedjereaktion som därefter kan uppstå.


Information september 2019

Kära BBK:are

Jag hoppas Ni haft en fin sommar med mycket båtåkande. Om inte så har Ni tid för ytterligare utflykter innan båten skall torrsättas. Själv hoppas jag komma ut på sjön minst en tur till. Ja om vädret medger förstås. Man har blivit mer kinkig med sådana oväsentligheter som väder och vind nu för tiden. Men det är en härlig avkoppling, ett privilegium att bara bry sig om mat, sömn eller roa medhavda barnbarn om man nu har sådana.

Juni 2019

Kära BBK:are

Sommaren är här!

För att stanna länge hoppas jag. Nu kan vi förverkliga de drömmar om härliga skärgårdsturer som en båt i hamnen kan ge. Jag noterar att en del båtar ligger kvar på varvsplan. Jag rekommenderar alla som själva ombesörjer sin sjösättning att genomföra den så snart som möjligt, främst för att vår bevakning numera sker nere i hamnen efter ordinarie sjösättningsperiod.

Maj 2019

Kära BBK:are

Sommaren kommer!

April

Kära BBK:are

Äntligen dags för vår rustningen av våra båtar, med löften om härliga utflykter i vår härliga skärgård. Vi riktigt ”gnuggar” in våra förväntningar om en varm och solig sommar.