01Hamnen1_Random.jpg

Tyvärr är det dags att förbereda vintersäsongen. Bottentvätt och vinterkonservering är väl numera rutin för de flesta av oss. Är Du osäker om vad och hur, ta kontakt med driften. Där får Du råd. Vi genomför torrsättningen enligt varvsbasens väl utprovade rutiner, vilket innebär att Du som regel hamnar ungefär på samma plats som föregående år. Däremot, hoppas jag, kommer flera av Er, under den torrsatta säsongen att jobba med att få båten skrovren. Dvs fri från gamla giftfärger. Anmäl detta till varvsbasen i god tid innan upptagningen. Då kanske det går att placera Din båt lättåtkomlig för eventuella hantverkare.

På tal om externa hantverkare så kommer Du att kunna ladda ner ett policydokument som skall undertecknas av berörda hantverkare. Dokumentet lämnas sedan till driften. Oavsett detta är det båtägaren som ansvarar för att behandling sker enligt hamn- och varvsordningen.

Håll utkik efter höstens inbjudningar till flera klubbaktiviteter. Klubbmästaren har laddat för ett digert program som jag hoppas, liksom tidigare år, kommer att locka många medlemmar.

  • Vi har ett höstmöte den 26 september.
  • Informationsträff med alla nya medlemmar den 22 oktober. Inbjudan kommer.
  • Vi anordnar en trivseldag med städning söndag den 10 november. Tyvärr måste vi ha ett tak för antalet deltagare. Se till att boka din plats tidigt-när kallelsen kommer ut.
  • 24 oktober har vi en klubbkväll med ett föredrag om Göta Kanal.
  • Vi avslutar årets säsong den 15 november med ”Happy Bosön”.

Väl mött.

Önskar,

Lars Frisk