Hamn_versikt_sommar_1.jpg

 

Nu händer det mycket och tillsammans skapar vi Bosö båtklubb 2.0

Idag när jag klev in i bilen för att åka till arbetet, funderade jag på om det var november eller vinter. Så gråmulet och så trist, med regn och blåst som drog över vårt Lidingö. Att då fundera på kommande båtsommar var inte lätt, men till min hjälp kunde jag titta tillbaka på helgens fantastiska Drift konferens. Det var första gången under min tid som både Drift och Styrelse träffades en hel dag. Vi diskuterar många gånger samma saker men på olika nivåer, handgripligen eller övergripande. Som person älskar jag det handgripliga.

Att få se en sak växa fram, sedan se den hända och få ta del av resultatet, vad mer kan man begära? Föreningslivet kan verkligen ge så mycket. På jobbet har vi ett helt annat ansvar. Här kan vi diskutera, försöka och sedan genomföra, på en helt annan nivå vad gäller ansvar.

Ni som var med på plats eller över nätet under årets årsmöte vet vad vi står inför och hur mycket vi vill göra under de kommande åren. Det är inköp av dragfordon, nya vagnar, nya bommar, ny havstrappa, införande av BLIPPA, ungdomsverksamhet och utbildning men framför allt skall vi trivas tillsammans.

2024-01.png

 

Bosö båtklubb har idag en mycket proffsig styrelse och den växer sig stark i olika former. När betydande personer av olika skäl lämnar, kommer nya frivilliga krafter fram och vill hjälpa till. På detta sätt har vi alltid en utmaning, högt i taket, öppenhet för nya idéer. Ja ni vet vad jag menar. Snälla du, var inte rädd för att hjälpa till, det finns så många olika funktioner som vår båtklubb vill och måste lösa, handgripligen eller övergripande.

För att ”pinpointa” en funktion som vi haft svårt att ersätta vill jag framhålla vårt klubbmästeri. Tidigare genom åren har vi haft duktiga och engagerade medlemmar, som lagt ner mycket tid. I tider som dessa kan det vara svårt att lägga ner så mycket tid själv, varför vi vill skapa en grupp om ett antal medlemmar som delar på denna funktion. För visst vill vi väl träffas och ha det fortsatt trevligt? Kan du tänka dig vara en del av denna grupp?

2024-02.png

Om just du känner för att vara en del av denna grupp eller kan bidraga med annan kunskap inom BBK, skicka då in ett mail till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. Jörgen tar sedan hand om detta och vi får en bas av kunskap.

Nu låter vi vintern släppa greppet, isen försvinna och värmen komma fram innan vi tar tag i våra båtar på allvar. Fram till dess ses vi på vår Bosö båtklubb när andan faller in. Kaffemaskinen är alltid på!

Robbie Bergqvist medlem 9104, ordförande BBK.

 

Rapportera invasiva arter

På uppdrag av Länsstyrelsen snorklades det idag efter trekantig brackvattensmussla (Mytilopsis leucophaeata) och det hittades ett exemplar i vår vik.

Ni får gärna hålla utkik efter fler musslor nu när olika ting tas upp ur vattnet för vintern, båtar, badstegar, bojar mm.

Bifogat finns ett faktablad med exempel på andra främmande arter och hur de kan rapporteras in,

Till faktabladet

 

Vi söker Dig som vill vara med att utveckla klubbens framtid

Föreningslivet i Sverige är beroende av ideella krafter, så även Bosö Båtklubb.

Bosö Båtklubb har ända från starten 1974 byggt på att vi har ideella krafter  i vår
driftorganisation. Vi hoppas nu att fler vill vara med och bidra till vår framtida utveckling.

Vi söker personer med olika kompetenser/kunskaper och intrressen. Förslagsvis
traktorförare, hantverkare eller administrativt kunniga. Det finns då möjlighet att ta
del av driftens verksamheter, torr- och sjösättningsarbete samt en mängd andra uppgifter
i vår gemensamma båtklubb.

Om du finner detta intressant, skriv gärna en rad om Dig själv och vad Du tror att Du
kan bidra med till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den..

Driften,
Lars Ekström

 

Gör Din arbetsplikt i Klubbhuset

Nu finns det möjlighet att göra Din arbetsplikt i vårt Klubbhus genom att städa i våra gemensamma lokaler.

Intresse anmälan sker via bokningsmodulen i Bas-K. http://bas.batunionen.se

Vi kommer skapa 2 bokningsmöjligheter i veckan. Måndagar och torsdagar.

 

Driftens öppettider

Driften är öppen helgfria tisdagar, mellan kl 17:30-19:00.Telefon 08-767 99 86 under samma tider.
Ev. frågor, som inte kan vänta, skickas till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. eller via kontaktformulären på vår hemsida.