Hamn_versikt_sommar_1.jpg

 

Vilken årsstämma vi höll, vilket engagemang, trots distans.

Under 2020 och delar av 2021 har vi fått lära oss nya saker, nya sätt att agera och förändringar som vi aldrig funderat på tidigare. Vi har alla funnit nya lösningar för att få allt att fungera och jag måste säga, även om jag älskar att träffs mellan fyra ögon, att vi tillsammans har löst vårens viktigaste arbete kanonbra. Båtarna är sjösatta!

Årets årsstämma var digitalt välbesökt och trots avstånd infann sig en känsla av närvaro som jag aldrig trodde vi skulle få. Årsstämman är viktig, det är den tidpunkt vi medlemmar får framföra våra synpunkter i motioner, rösta vid valen, det är här vi kritiskt kan granska vårt gemensamma arbete och bedöma hur den sittande styrelsen utfört sina förpliktelser. Det är här som föreningslivets demokrati är som bäst.

Personligen tycker jag årets två händelser lyfte kvällen ytterligare, fototävlingen 2020. Alla dessa härliga bidrag som kommer att visas på storbilds-TV i klubbhuset. Jag hoppas ni stannar till, längtar ut på sjön 2021. Här ser ni årets värdiga vinnare:
Leo Robert

Regn i sittbrunn

Badande barn

Årets andra händelse var valet av Årets BBK:are: Kaj Amnell medlem 8509 och styrelsens motivation lyder:

För ett troget och outtröttligt lobbyarbete under 15 år för en angelägenhet som så många så länge önskat. Att sedan vara en av de drivande krafterna att på plats slutföra och få till 28 nya vattenposter på bryggorna, var valet lätt. Grattis Kaj Amnell.

Strand i Trosa

Njut nu av våren, närvaron vid båtklubben och planeringen inför sommarens utflykter.

Hemma på BBK har vi flera projekt på gång, vi skall uppdatera vår så omtalade borsttvätt, vi har tvättat och monterat räcke på spången till Ellenbryggan, vi håller i skrivande stund på att bygga ett härligt tralldäck vid klubbhuset. Där skall vi ha nästa stora grillfest, så snart vi kan umgås utan rädsla att smitta varandra.

Som vi alla längtar!

Jag med många andra känner att stämningen ökar för varje dag, vi vågar tänka och vi ser ljuset i den mörka tunneln.

Hej, Robbie Bergqvist medlem 9104 och ordförande.

 

VAD ÄR DET SOM HÄNDER PÅ BBK ?

Förutom att Lidingö Stad gör om avloppsledningarna framför klubbhuset upp mot Lojo, så drar Lidingö Marin ny el till sin brygga.

BBK har låtit montera räcke, samt rengjort spången ut till Ellen bryggan vid berget.

Vi har påbörjat arbetet med en ny träaltan på baksidan av klubbhuset, där kommer även två fasta grillar monteras.

Ny altan


Lidingö Nyheter besöker BBK

Under rustningsdagarna fick vi besök av Lidingö Nyheter, som på ett trevligt sätt intervjuade några av oss kring bottenmålning av våra skrov.

Vår fd Ordförande, Lars Frisk fick avsluta intervjun, som Du kan se i sin helhet här på Youtube.

Länk: https://www.youtube.com/watch?v=YzFExwinwpQ

 

 

Om bottenfärg och medlems ansvar

Medlemmar i BBK är förpliktigade att ha kännedom och följa BBK:s vid varje tidpunkt gällande Hamn och varvsordningen. (HoV).

Den enskilt största och mest svårhanterliga miljörisken i klubbens/medlemmarnas verksamhet utgörs av läckage från bottenfärger till hamnbassängen, samt ansamling av färgrester till mark och urlakning av färgrester till vattenområdet.

Information om arbetsplikt våren 2021

Arbetsplikten (inte vakttjänst) är frivillig för 70+ medlemmar, och det vi tills vidare erbjuder är;

Att i samråd med Arbetspliktsbasen, klippa gräsmattor.och diverse göromål på BBKs anläggningar.
Via BAS, boka upp Dig för att städa vårt klubbhus.

·      

Miljöfarligt arbete inom BBK område

Många medlemmar står nu inför att sanera båtbottnarna med mål att uppnå en skrovren båt. Det innebär bla att många externa hantverkare kommer att arbeta med detta på varvsplanen. Det är bra eftersom vi snabbare kommer att minska läckaget i hamnbassängen eller på den sommarplats som båten har.

Vår erfarenhet hittills av hur våra miljöregler efterföljs av extern personal, är inte bra! Oftast beror detta på att man inte känner till våra regler och miljökrav. Vi måste därför strama upp kraven på kunskaper om dessa regler. Medlem som anlitar extern arbetskraft har naturligtvis skyldighet att informera dessa om vad som gäller.

Bifogat finns en mall för detta, som samtidigt är en överenskommelse mellan Klubben-medlemmen och den externa hantverkaren. Ett ex av överenskommelsen skall lämnas till driften och ett ex skall innehas av den hantverkare som arbetar på varvsplanen.

Du hittar policyn med inkluderad blankett under rubriken Miiljö - Policy miljöfarligt arbete

Styrelsen

 

Information om bottenfärger

Nu när vi närmar oss sjösättningen vill vi från styrelsen och driften informera om BBK’s regler för bottenfärg och målning med dessa på varvsplan.

BBK har som målsättning att alla båtar i hamnbassängen skall vara skrovrena och beväxning motverkas främst genom användning av bottentvätt. Skrovren är en båt utan biocid eller andra giftiga ämnen i bottenfärgen samt att gammal bottenfärg med dessa ämnen är borttagen. Äldre båtar än 1991 kan innehålla det förbjudna giftet TBT som förbjöds 1989. Båtar med detta medel i bottenfärgen måste enligt tillsynsmyndigheten, saneras snarast möjligt. Hårda bottenfärger typ epoxy är tillåten. Mht att silikonfärgers inverkan på BBK’s bottentvätt och vagnpark, kan utgöra säkerhetsrisk, är inte heller dessa tv tillåtna.

 

Gör Din arbetsplikt i Klubbhuset

Nu finns det möjlighet att göra Din arbetsplikt i vårt Klubbhus genom att städa i våra gemensamma lokaler.

Intresse anmälan sker via bokningsmodulen i Bas-K. http://bas.batunionen.se

Vi kommer skapa 2 bokningsmöjligheter i veckan. Måndagar och torsdagar.

 

Driftens öppettider

Nya öppettider öppet tider för driften under våren är:

Helgfria tisdagar kl. 17:00 – 19:00

Frågor besvaras också via mail till  Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.