optemister_1.jpg


Klubben och vi i dess ledning har fått en hel del ris men också positiva reaktioner och framförallt massor med synpunkter och förslag. Vi kommer att analysera enkätsvaren och återkommer efterhand under nästa år med besked hur vi går vidare med förslagen.

Däremot är jag mycket nöjd med genomförandet av verksamhetsåret 2016. Vi har bl a fortsatt med utbildningsverksamheten och deltagandet i olika klubbaktiviteter ökar. Flera medlemmar har gjort sina båtar skrovrena, vilket är en viktig målsättning. Båttvätten har förbättrat tvättresultaten, trots att nytillförda sidoborstar inte kunde användas. Även om vi har ökat nyttjandet av tvätten, hade jag hoppats på fler genomförda tvättar. Vi har under sommaren haft egen kontroll i hamnbassängen av påväxten av havstulpaner. Intressant är att inga tulpaner växt på plastskivorna, samma typ av plastskivor som används av skärgårdsstiftelsen. Däremot har det fastnat ett slemmigt sjögräs som torde märkbart öka motståndet i vattnet för alla båtar. Så, tvätta innan utfart.

Ja, vi får se fram emot nästa säsong med ett härligt och vederkvickande båtliv. Innan dess vinter, glöm ej kolla täckningen av er båt.

Välkomna på årsmötet den 19 januari, 2017.

God jul och Gott Nytt År!

Önskar Lars Frisk och BBK:s styrelse.