9_Random.jpg

Att sedan få avsluta med en sjösättningsfest som heter duga med grillade hamburgare och korv, loppmarknad, hoppborg och besök av brandbåten är inte fel, men det är vi värda. Det är så trevligt att träffas under mer avslappnade förhållanden och det är så roligt att många kom förbi. Notera att årets loppmarknad drog in 11 300 kronor som vi oavkortat går till förmån för Sjöräddningssällskapet, SSRS.

Sjösättning2.jpg             Sjösättning1.jpg

Sjösättning3.jpg             Sjösättning4.jpg

Sedan fick vi möjlighet att verkligen prova vår nya vagn som sjösätter motorbåtar upp till 4 (5) ton. En investering som vi så många år talat om men inte kommit till skott med förrän denna vår. Med hjälp av intresserade medlemmar och mycket gott samarbete tror jag vi sjösatte närmare 50 motorbåtar under dessa dagar.

Sjösättning5.jpg

Under höstens upptagningar skall vi placera motorbåtar som passar vår vagn i anvisade kvarter för enklare hantering våren 2024. Men det skall vi inte tänka på nu.

Jag har sagt det förut och jag säger det igen, - bryggsegling. Dagens bryggsegling var så trivsam. Alla lös i kapp med solen, packade sina båtar, satte segel, testade sina motorer eller bara satt i båten och drömde sig bort en stund. Vissa vågade till och med kasta loss för en liten tur.

Tack alla ni som gjorde dessa helger möjliga och jag hoppas ni känner er nöjda. För även om Bosö Båtklubb är en stor båtklubb så skapar vi gemensamt vår klubbkänsla!

Robbie Bergqvist medlem 9104, ordförande BBK.