Hamn_versikt_sommar_1.jpg

Robbie1

Nu till bollen.
Vi måste alla ta tag i vår absolut viktigaste uppgift inom Bosö båtklubb, sjö- och torrsättningen av båtar. Under många år har vi varit bortskämda med ett gäng medlemmar som hjälpt oss andra medlemmar att sjö- och torrsätta båtar. Tyvärr faller alltid någon bort av olika anledningar och vi ser en liten naturlig återväxt.

Då vi är en båtklubb måste vi alla på något sätt bidraga och bli en del av klubbens arbete. Ni har alla varit med att sjö- och torrsätta ert kvarter, ni vet alla vad som sker och med lite sunt förnuft, säkerhetstänkande och med hjälp av andra medlemmar kan även ni bli en del av detta gäng. Till en början genom arbetsplikt men senare kanske mer ansvarig under en dag, en helg eller vad som passar er.

  • Så låt oss INTE tänka vad som måste ske om ingen tar sitt ansvar och deltager mer aktivt i vår sjö- och torrsättning.
  • Ta i stället tillfället i akt att under vårens sjösättningsdagar utföra din arbetsplikt, en förmiddag eller eftermiddag tillsammans med detta kunniga gäng och på så sätt bli en viktig del inför framtiden.
  • Skicka in din intresseanmälan redan nu till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

En rolig sak är att vi under vårens sjösättning kommer använda vår nya vagn, lämpad för motorbåtar upp till 4–5 ton. Vi kommer främst rikta oss till båtarna i kvarter 9 – 11 och 26 men vi kommer försöka om tillfälle ges att sjösätta liknande båtar i andra kvarter. Inget av detta påverkar planeringen av sjösättningen 2023.

Som en konsekvens av detta inköp av vagn kommer vissa båtar under höstens torrsättning byta till ett gemensamt kvarter, för att dessa båtar på sikt ska kunna erbjudas en mer flexibel båthantering. Tänk när du och ett par båtgrannar själva kan sjö- och torrsätta era båtar när ni så önskar med vår nya vagn. Det är flexibilitet.

Robbie2 2

Till sist.
Ett antal båtar på Bosö båtklubb har fortfarande för höga TBT värden i bottenfärgen och måste därför bottensaneras innan sjösättningen 2024. Vi skall försöka samla dessa båtar i ett kvarter under höstens torrsättning, så att båtarna inte ligger i vägen för sjösättningen 2024, utifall att de inte är färdiga med saneringen. Det kan alltså bli en del byten av kvarter under höstens torrsättning. Mer information senare.

PS. Du vet väl om att du kan ansöka om vattenskoterkörkort hos Transportstyrelsen innan 30 april om du kan uppvisas någon form av nautisk kompetens. DS

Robbie Bergqvist medlem 9104, ordförande BBK.