01Hamnen1_Random.jpg

Förutom att vara ute med båten i vår fantastiska skärgård har vi upplevt en sommar med plockning. Ni som inte klev i land och fann dessa hav av blåbär, missade något som sällan inträffar. När det var som bäst kunde vi sitta ner och runt om oss plocka en liter utan problem. Stora och mogna med mycket smak. Med lite fantasi kunde vi i båten skapa blåbärspaj eller Dutch Pancake, vilken inte gick av för hackor. Men bäst var nog ändå att få frossa blåbär i filen på morgonen.

Något som kanske inte är lika roligt att plocka är skräp. Vi bestämde oss redan innan vi kastade loss för semestern att plocka upp det skräp som vi såg ligga på de öar vi besökte, en enklare form av Plogging. Målet var att plocka minst tre saker på varje ö. På vissa öar var det svårt att hitta tre saker per person, medans på andra öar fann vi nästan en hel påse. Generellt var det gammalt skräp från tidigare år eller skräp som vi alla tappar i vattnet ibland.

Fortfarande fungerar inte septiktanktömningen. Alltjämt är många stationer stänga, ”Ur Funktion” eller helt enkelt inte i bruk. Spridningen är från klubbägda eller marina anläggningar till kommunala anläggningar. För att detta skall fungera på lång sikt återstår mycket arbete. BBK har en jättebra anläggning som vi alla sköter och som fungerar så bra som den skall. Placeringen är trygg och man behöver inte känna sig stressad under tiden man tömmer sin septiktank.

Hur har Er sommar varit? Glöm inte Ditt bidrag till vår fototävling till adressen Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.. Tävlingen pågår t om den 20 september.

Till sist, glöm inte att tvätta båten i vår klubbägda borsttvätt.

En god hjälp inför höstens torrsättningar eller förhoppningsvis, inför höstens båtturer!

Hej, Robbie Bergqvist medlem 9104 och ordförande.